Trygg och säker installation

Installerad avfallskvarnVi på Miljökvarnar tar ansvaret för installationen enligt en utprovad  ”DEAR-modell”.
Vi har installerat ett antal stort antal kvarnar och har lång och gedigen erfarenhet. Vi utför alla installationer själva eller tillsammans med utbildade partners vilket innebär att du kan känna dig trygg och säker. Vi använder alltid Miljökvarnars välkända logistik- och installationsmodell för en snabb och trygg installation och kan erbjuda både tilläggslösningar och specialanpassningar. Dessutom tar vi hand om emballage m.m. när vi är klara. 

Följande gäller för avfallskvarnar i Stockholm

En köksavfallskvarn (avfallskvarn) installeras under diskbänken i hushållens kök (i villa eller lägenhet) och kan mala ner matavfall som via husets rörledningar tillförs det allmänna avloppsnätet. Via avloppsnätet transporteras avfallet till Henriksdals eller Bromma avloppsreningsverk där det används för att utvinna biogas.

Stockholm Vatten tillåter sedan slutet av 2008 installation av avfallskvarnar för enskilda hushåll i Stockholms stad och Huddinge kommun.

Näringsidkare, exempelvis restauranger, storkök, caféer, matbutiker och liknande, får inte koppla in avfallskvarnar till ledningsnätet. Enskilda hushåll behöver inte göra någon anmälan eller registrering av innehav och man behöver inte heller något tillstånd från Stockholm Vatten för att installera en avfallskvarn. Även om inget tillstånd behövs för enskilda hushålls installation av avfallskvarn bör man kontrollera konditionen på fastighetens avloppsinstallation.
Om man har för avsikt att installera en avfallskvarn och bor i hyreshus eller bostadsrätt bör man inhämta godkännande från fastighetsägaren eller föreningsstyrelsen.

Kontakta oss så går vi igenom vad som gäller för din kommun.

Vill du ha en smidig lösning med en lokal installatör eller vill du ställa frågor om avfallskvarnar? Kontakta oss, vi hjälper dig gärna!