Restaurangkvarnar

Vi är återförsäljare för Restaurangkvarn och har ett brett utbud av kvarnar till storkök och restauranger.

2-vägsrotation på alla modeller

Motorns rotationsriktning alterneras för att minimera det löpande slitaget. Detta medför:

  • Ökad säkerhet
  • Förbättrad arbetsmiljö
  • Ökad livslängden
  • Mindre service

04 Serien: Det ultimata proffssystemet

restaurangkvarn

04-serien ger den ultimata lösningen för bearbetning av stora volymer av tuffa matrester i det stora köket och han­terar mellan 1000 och 1850 kuvert per sittning. Designad för användning i stora hotell och restauranger, sjukhus, fängelser, universitet och livsmedelstillverkare. Den hanterar svårbearbetat avfall, inklusive fiskskinn, majskolvar och större köttben.

Serien är utrustad med högpresterande motorer, för att säkerställa snabb, tillförlitlig och energieffektiv malning av matavfallet. Den kan användas som en fristående enhet, insvetsad i arbetsbänken eller sittande i separat insvetsad monteringsring.

04-enheter har IMC:s specialhärdade stållegering i mal­verket, skyddat matinkast, säkerhetssystem samt automatiskt reverserande motorer som säkerställer ett jämnt slitage och ökad livslängd.

04-matavfallskvarnar kan levereras med enkla eller dubbla inströmningsbanor för användning från flera arbetsstationer vilket ökar effektiviteten i större köksanläggningar.

04X-serien inkluderar alla funktioner från 04-serien samt ett monitorsystem för uppföljning och kontroll av driftsförhållanden. Detta optimerar vatten och energikonsumtion samt skyddar maskinen mot skador och missbruk. 04X har även en automatisk självrengöringsfunktion.

För att se och läsa mer om vårt utbud av kvarnar för storkök och restaurang var god besök restaurangkvarn.se.

Dewatering-system

Miljökvarnar erbjuder även dewatering-systemet WasteStation från IMC. Matavfall kan bestå upp till 77% av vatten. WasteStation centrifugerar bort vattnet och kan genom att minska volym och vikt dra ner avfallskostnaderna med upp till 80%.